Elke week staat er wel wat in de krant dat intrigeert, ontroert of de fantasie op hol doet slaan. Hier 3 faits divers van de afgelopen week.
Met fait 1 kan iedere werkgever zijn voordeel doen. De Technische Universiteit Delft heeft in het Kurhaus de ultieme vergaderlocatie ontworpen. Het is een variabele vergaderruimte, waarin alles is ingericht om efficiënt en met maximaal resultaat te vergaderen. En dat begint bij de randvoorwaarden: kleurstelling, geurstoffen en zelfs filmmuziek spelen een essentiële rol. Rood en een geurmix van citroen, rozemarijn en lavendel, gecombineerd met een langzaam aanzwellende bolero resulteren in fenomenale beslissingen. Geel licht en sinaasappel-lemongrass-geur leiden tot een brainstorm van Katrina-achtige proporties. En hoe draai je iemand goed een poot uit? Je onderhandelt in een volledig blauwe omgeving en biedt ook hapjes aan in die kleur. Wat nog best moeilijk is, want zo veel blauw voedsel is er niet. Ik kom niet veel verder dan blauwe M&M's, maar dat zal mijn gebrek aan fantasie zijn.
Fait divers deux: de heer Muzak is ons recent ontvallen. Hij is uitvinder en naamgever van de muzak. Ik dacht altijd dat muzak gewoon een denigrerende benaming was voor liftmuziek. Nee dus! De heer Muzak heeft ooit ontdekt dat een bepaald soort onopvallende muziek mensen in een goede stemming brengt. In winkelcentra met muzikaal behang gaat men spontaan meer kopen en mensen in liften voelen zich er prettig bij. Er is ons waarschijnlijk veel geweld bespaard gebleven dankzij meneer Muzak.
Ik heb ooit ergens gelezen dat luisteren naar specifiek klassieke muziek er bij kippen voor zorgt dat ze minder stress hebben en meer eieren leggen: die hebben wat dit betreft blijkbaar een hogere standaard dan de gemiddelde mens.
Waar ik heel benieuwd naar ben is welke muziek meneer Muzak op zijn begrafenis heeft laten horen. Daar moet hij over hebben nagedacht en theorieën hebben gevormd. Want mogelijk dat zelfs een begrafenis opfleurt van een beetje muzak.
Fait divers trois kreeg ik doorgestuurd van een collega. Titel: Lichaamstaal verraadt rijkdom. Daarin wordt gesteld dat de financiële situatie van mensen grote invloed heeft op hun lichaamstaal. Rijke mensen gedragen zich tijdens ontmoetingen een stuk onverschilliger en onbeleefder dan arme mensen. Dit om hun dominantie te laten blijken.
Collega in kwestie moest aan mij denken vanwege de volgend passage: “De financieel onafhankelijke proefpersonen maakten bijvoorbeeld vaak tekeningetjes tijdens de interacties als er pen en papier op tafel lagen.” Ik geef toe, ik teken tijdens vergaderingen aan de lopende band poppetjes, maar dit komt niet door mijn enorme rijkdom.
Ik vond trouwens eerder de volgende passage op mij van toepassing: “De minder welvarende mensen vertoonden meer geïnteresseerde en beleefde gebaren. Ze knikten vaak naar de ander, trokken hun wenkbrauwen veelvuldig op en lachten meer”. Ach ja, de taal van lichaam is voor velerlei uitleg vatbaar.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten